Vespa

Logo Vespa.jpg

Vespa (S.p.A. Piaggio & Co., Genova.) is een Italiaanse producent van bromfietsen en scooters.

Piaggio is een Italiaans merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de naam Vespa (wesp) kregen.

Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

De Vespa scooter is een echte stijlicoon, die staat voor 'la dolce vita', vrijheid, snelheid en voor goede kwaliteit. De italiaanse retroscooter is al sinds 1949 een groot succes. De eerste Vespa scooters zijn gemaakt met als doel het naoorlogse Italië weer in beweging te krijgen. Luchtvaartdeskundige Corradino d'Ascanio kreeg als opdracht een robuust, wendbaar en betaalbaar vervoermiddel te ontwerpen. Hij bedacht een revolutionair voertuig, gebaseerd op zijn kennis van luchtvaarttechniek. Het succes van de scooter sloeg in als een bom en is sindsdien nooit meer van de markt verdwenen. Het bijzondere van Vespa is dat ze haar scooters blijft vernieuwen, passend bij de huidige trends en wensen, en tegelijkertijd het echte Vespa-karakter behoudt. Tijdloos, stijlvol, jong en innovatief.