Scooter Center Poeldijk Logo Scooter Center Poeldijk

  • Logo Facebook
  • Logo Instagram
Tel: (0174) 28 95 77
URANUS 16, 2685 LZ, POELDIJK

Tom

20161014TomZaak-Sel_LotteAarnoutsePhotography-26.jpg

Op 10 jarige leeftijd was het eerste brommertje een feit. De eerste stap was gezet en er volgde al snel een zelfbouw mini bike met een puch blok. Na een paar rondjes op de laan begon dat ook te vervelen en moest er geracet worden. Tom was 12 jaar toen hij zijn eerste mini-bike wedstrijd heeft gereden. Toentertijd werd dat ook nog gedaan aan de Rijsenburgerweg op het terrein van Onings in Poeldijk. Daar leerde Tom ook de jongens van het tegenover gelegen metaalconstructie bedrijf Rijgersberg kennen. De eerste job was een feit en de basis wat betreft metaaltechniek werd gelegd.

Veel puch maxies, brommertjes en buitenboordmotoren verder, kwamen bij hem de scooters in beeld. Een baantje bij G.J.B. scooters in Naaldwijk was snel gevonden. De opleiding 'bromfiets technicus' was een logische stap. Hier kwam Tom ook in aanraking met scooterraces, het maximaal benutten van een motorblok en deze optimaal laten lopen was hier een pré. Vele uren sleutelen voor de perfecte of een betere afstelling zat er elke week weer bij. 

Na het behalen van het diploma wilde hij verder, de volgende stap auto's. Met een Opel rijdend was de keus snel gemaakt, de EGAC in Honselersdijk. Na ook dit diploma behaald te hebben begon het in 2007 toch weer te kriebelen. Nog steeds actief in de scooterrace dus een plek in de winkel van het raceteam zat er wel in. Dit was iets verder uit de richting, maar ook in Rijswijk bij Thoms motoren is er veel geleerd.

In 2010 was het dan eindelijk zover. De beslissing was genomen en dit was het begin van Scooter Center Poeldijk.