Scooter Center Poeldijk Logo Scooter Center Poeldijk

  • Logo Facebook
  • Logo Instagram
Tel: (0174) 28 95 77
URANUS 16, 2685 LZ, POELDIJK

Elektrisch

Elektrische scooters, dichterbij dan gedacht!

Het Klimaatakkoord, daar hebben wij allemaal al wel van gehoord en er gaat heel veel veranderen. Over dertig jaar moeten we vrijwel geen CO2 meer uitstoten en in 2030 de helft (49 %) minder dan in 1990. Om daar te komen gaan binnen tien jaar de kolencentrales dicht, zijn er alleen nog elektrische auto's te koop en gaan we de komende dertig jaar van het gas af. Maar wat betekent dit akkoord concreet voor ons? 

De komende jaren gaan wij in versneld tempo stapsgewijs naar schonere benzine brom- en snorfietsen. Zo geldt voor alle nieuwe scooters sinds 2017 de strenge Euro 4 emissienorm en dat gaat in 2021 alweer over naar de nog strengere Euro 5 norm.

Vanaf 2025 mogen wij geen nieuwe snorfietsen die op benzine rijden meer verkopen. Het streven is om vanaf 2030 ook de verkoop van bromfietsen op benzine te verbieden. Ook kan het zijn dat gemeenten strenger worden voor brommers en scooters.

Uiteraard gaat scooter center poeldijk hierin mee en blijven wij jullie gewoon van onze services voorzien!

Door deze milieu regels is er de afgelopen tijd een flinke groei aan elektrische scootermerken. Uiteraard zijn wij kritisch en hebben er veel getest. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar de rij belevenis, radius, snelheid maar ook de importeur achter het product. Mocht er dus een keer iets aan de hand zijn wordt het geregeld!

Uiteindelijk hebben wij voor onderstaande merken gekozen.