Onderhoud

Onderhoud
U weet natuurlijk dat goed onderhoud zeer belangrijk is voor uw scooter. Zonder onderhoud blijft geen enkele scooter rijden.

Scooter Center Poeldijk verricht onderhoud aan alle A-scootermerken, zoals Piaggio, Vespa, Sym, Peugeot, Kymco, Yamaha, Derbi, Aprillia en Tomos.

Onderstaande tabellen geven de onderhoudsintervallen weer van de verschillende modellen. U wordt geadviseerd de geldende kilometerstanden aan te houden en/of minimaal 1x per 12 maanden onderhoud te laten uitvoeren.

Voordat wij aan een onderhoudsbeurt beginnen, bespreken wij eerst met u de eventuele mankementen en de daarbij behorende kosten:

Onderhoudsintervallen, ondergenoemde km standen of per 12 maanden:

Sym, Kymco en Peugeot:
-          1000 (1kleine beurt)
-          3000 (grote beurt)
-          6000 (kleine beurt)
-          9000 (grote beurt)
-          12000 (kleine beurt)
-          Etc.

Vespa, Piaggio, Yamaha en Apprilia (4takt):
-          1000 
-          3500
-          6500
-          9500
-          12500
-          Etc.

2Takt modellen en schakelbrommers:
-          1000
-          4000
-          8000
-          12000
-          16000
-          Etc.


Ook als klant kunt u een handje bijdragen aan de levensduur van de scooter.
Bandenspanning: de juiste spanning van uw banden verschilt per scooter. Dit kunt u vinden in het service boekje van uw scooter of pleeg even een telefoontje naar onze winkel voor het juiste advies.

Olie pijlen bij een 4-takt scooter: ons advies is het regelmatig controleren van uw oliepijl. Heel belangrijk voor de smering van de motor, dit zou dus grote schade kunnen veroorzaken bij te weinig olie. Dit kunt u het beste iedere maand controleren of na iedere km te hebben gereden. Doe dit altijd met een koude motor op zijn midden standaard.

Wassen: houd uw scooter schoon. Vooral met zand, bagger en pekel in de winter maanden. Dit kan voor meer slijtage zorgen aan uw scooter.